Gestoofde schouderkarbonade in tomatensaus

Gestoofde schouderkarbonade in tomatensaus

Gestoofde schouderkarbonade in tomatensaus

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

4 schouderkarbonades
zout en peper
30 gr boter of margarine
1 grote ui, fijngesneden
250 gr kerstomaatjes, in vieren
1 blaadje laurier
½ tl gedroogde oregano
1 dl rode wijn
2 lente- uitjes, fijngesneden
2 el fijngesneden peterselie

Bereiden

Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze aan elke kant 2-3 min in de boter.
Neem ze uit de pan en bak in het achtergebleven braadvet de ui 3-4 min. Voeg de tomaten, laurier,oregano en wijn toe en laat de saus 5 min pruttelen.
Leg dan de karbonades terug in de pan en stoof ze in 30-40 min gaar. Keer ze regelmatig en bedruip ze met de saus. Stoof de lente-ui de laatste 5 min mee.
Bestrooi met peterselie. Serveer de karbonades met de saus en pasta of gekookte aardappelen. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus